KAFKASYADA ANTİK DEVLETLER 1


Romalı general Pompey alvanskih krallarından birinin adını öğrendim. Krallığın Alvanskogo konular, sadece Alwan değildi, ama lpiny chilby ve diğer akraba halklar. eyalet başkenti Kabala şehir oldu, ve kült merkezi aslında Kambechan (Cambyses) Alwan oldu Kuroyu ile Lori ve Alazani izdiham. Ordu kral 60 ortaya bin ayak asker ve 22.000 süvari askerler [1]. Tüm bu Antik krallık Alvanskom hakkında bilgiler yaygın olarak bilinen ve defalarca tarihçiler tarafından yeniden yazılmış.
olarak Ben yüzyıl Alvanskogo durum, bu parçalar halinde dağılmış olduğu, ve bunların her biri yoktu Yönetilen Kabile aristokrasi. Oluşturulması için yeni bir ivme Devlet Derneği Alvan ve ilgili halklar ortaya çıkması oldu Doğu Kafkasya kraliyet hanedanı, Pers kraliyet ailesinin soyundan Arshakids. Doğu Kafkasya'da Arsak devlet Ülke kuruldu Mascoutah ve hanedan Arshakids bu dalının bilinen tek temsilcisi hala kral Sanesan Oshakanskoy Savaşı'nda yaklaşık 336 öldürdü kabul edilir kayalar.
Sonra Ante Hun işgali İran kabileler vardı burada yaşamış ya boyunduruk veya batıya geri tahrik ve sadece küçük bir grup nehir her iki tarafında Hazar depresyon, dar bir şerit içinde konsantre Samur. Bunlar yaklaşık 200 bin kişi var, Mascoutah vardı. Mascoutah konuşulan İran dillerinden biri, yavaş yavaş yol vermeye başladı Hunlar ve Hazarlar Land gelen delici Türk yer. Kademeli olarak ve Mascoutah Dağıstanlı Hunlar ile bir ittifak kurdu. Konsolidasyon Zamanla, derecesi İki ülke antik yazarlar, her ile karıştırmayın böyle bir düzeye ulaştı Diğer. Örneğin, Agafangel sonra hala Procopius'un" Masaha-Hun" konuşuyor, ve Caesarea defalarca söz gelen" Hunlar, eskiden Massagetlerin sözde" bu, Mascoutah olup. Malzeme Palacio syrtskogo mezar (IV-VII yüzyıl), Mascoutah atfedilen maddi birleştirme öneririz Hun kültürü [2]. Başlangıçta, iki ülke arasındaki ittifak, siyasi üstünlüğü aitti Mascoutah, ancak, kral Sanesan ve Oshakanskoy Savaşı'nda ölümünden yenilgisinden sonra kayalar, liderlik Dağıstan'ın bayır vadilerinde güçlendirilmesi, Hunlar geçti ve yerel nüfusun boyun eğdirmek.
Gönderen " Ermenistan tarihi" Agafangel ve" Ermenistan tarihi" Khorenatsi bilinmektedir Khosrow Büyük (217-238 gg.) Bazı Anacom tarafından öldürülen Ermeni kralı, Devrik İran Pers hanedanından Arshakids geliyor. Anak oldu Gönderilen Şahan Şah I. Ardeşir (226-240 gg.), Başarılı bir savaş yürütüyorlar Khosrow hangi Karşı. Misilleme olarak Onun kral Ermeniler cinayet Anak öldürdü ve bütün akrabaları, sadece kaydedilmiş gizlice Romalıların eşyalarını götürüldü oğlu Gregory,. Sonradan Gregory Hıristiyanlığa ve Ermenistan Lusavoriç Ermeni oldu döndü.
olarak " Gülistan İrem" A. Bakihanov bu hikaye Agafangel açıklanan efsane, Aşağıdaki gerçekler tarafından desteklenmiştir. Anak az bir oğlu ve iki değildi - İkinci isim Suren. Yanı sıra Gregory gibi, Suren kaydedilmiş, ancak içinde elinden alınan değildi Roma İmparatorluğu ve Dağıstan'da. Daha sonra, 39 yıl içinde o hüküm Darband [3]. Elbette, Bu efsane, çok doğru, belki bile, sıfırdan değil ortaya çıktı gerçekleri yansıtmaktadır. Gibi - Derbent - Suren saltanatının konumu unutmayın " Bölge - yerinde kralın merkezi Maskut Sanesan için Favst göstergesi Kariye" , yani Kariye başkenti Maskut Arshakids uzun zaman oldu - ile Çok hanedanının temeli ve ölümünden önce Sanesan.
Konuşma Maskut Arshakids kökeni, bunların yok olabilir olduğu belirtilmelidir Bu gibi Arshakids Ermeni şubesinden direkt iniş, kesinlikle eski Ermeni yazarlar tarafından dile olurdu. Bunun tersine, tek bir Yer Khorenatsi dolaylı Maskut kralların kökenini teyit doğrudan Part Anak gelen. Piskopos nedenini açıklayan İskandinav, Gregory Gregory Aydınlatıcı bir genç, torunu atandı Khorenatsi ağzına koyar şu kelimeleri nakharars:" ... orada gidelim . Aziz tür Gregory Piskopos - onlar kral Trdat söylüyorlar - biz eminiz ki onlar Onlar ünlü Gregory ve onun soyunu adını korku eder, ve her şeyi yapacağız onun emir" [4]. Görünüşe göre , Mascoutah Pers Anak genç Gregory kökenli olan" korku için" hangi, efsaneye göre," Gülistan İrem" in Maskut kralları oluştu. Eğer Bu efsane inanıyorum, Piskopos Gregory Maskut kral Sanesanu oluşturdu İkinci kuzeni, ya da yeğeni, kuzeni olsun.
çıkması Ülke Mascoutah Arsak kural katılım öncesi ortaya çıkmış olmalı Ermenistan Tiridates III (287-330 gg.) Ve daha Kafkasya'da konumunu güçlendirmek. Bazı veri 'Hayat Kartli kral" Leonti Mroveli anlaşılabilir baz Arsak Doğu Kafkasya'da krallık Kafkasya kampanya shakhinshakh kadar uzanır 252 yılında Şapur I. Zamanında Şapur kampanyası, Ermeni kralı II Tiridates devirdi Leonti Mroveli göre, Kartli Mirian ve oğlunun tahta dikilmiş, Bazı bölgelerde atanan mtavaris ("yöneticiler" ya, kelimenin tam anlamıyla," ana") Kafkasya [5]. Bir kutu hükümdarlar arasında bu Şapur ve temsilci atandı önermek Part Arshakids tür 226 yılında kral desteklenen olanların İran I. Ardeşir, kurucusu Sasani hanedanı. Sonra Şapur I alanında kampanyanın amacını net olur (Yılda 252). Persler saldırdı ve Dağıstan gösteriyor olması " Kabe'nin Zerdüşt" konulu yazıt Haritalama [6].
Önerilen Dura-Europos gelen kalıntılarından bazı başlıkları okurken G. Altheim götürdü Sonuç bu Şapur I birlikleri, yenilgi ve İmparator Valerian tarafından 260 yılında esaret, Hunların çok vardı Kafkasya'nın dan. Semenov, IG göre, biz Hunlar hakkında çok fazla değil konuşmak gerekir Hazarlar, ama Dağıstan Hunlar hakkında [7]. Şapur ordu Hun askerlerinin varlığı sadece gerçeği ile açıklanabilir Mascoutah 252 yıl Arsak hükümdarı çırağı çıktı sonra Şapur I
Vatandaşları Chora Arsak kralı, Mascoutah hariç, Dağıstan Hunlar olduğunu birçok Sanesan" Rab çağırır doğruladı Faustus, Hunlar" ve Lezghins ve Alva birlikleri. Kralın enerjisine dayalı değil yalnızca edildi Mascoutah askeri güç değil, aynı zamanda İran'ın siyasi destek. Ayrıca, Küçük önemi antik ve ünlü kraliyet ailesine ait kral oldu Arshakids.
gibi Khorenatsi Kral Tiridates III altında, yazdı Ermenistan bersily ve Hazarlar işgal. Bununla birlikte, bilinen savaş açıklama yani Gargareyskoy düzlüğünde bersilami ile Tiridates Movses Joseph ödünç Hikaye Flavia (I yy) Trdat yenilgisi ben işgal (Ben yüzyılda) Alan Ermenistan. Khorenatsy sonraki söyledi Tiridates bersilami karşı zaferden sonra Şapur, Ardeşir oğluna karşı savaşa gitti. İkincisi kanıtlıyor Bercy ve Hazarlar i...